Biodivers schuurtje. Eén van de ontwerpen uit het magazine De stad natuurlijk.

Inspiratiemagazine Natuurinclusief bouwen

Het magazine De stad natuurlijk – Natuurinclusief bouwen in Den Haag laat negen bijzondere natuurinclusieve ontwerpen zien. De gemeente vroeg  negen architecten om het nieuwe puntensysteem voor natuurinclusief bouwen uit te testen, door een groen- en natuurinclusief gebouw te ontwerpen. De resultaten zijn te zien in dit magazine. 

De gemeente Den Haag heeft een ‘puntensysteem‘ ontwikkeld voor natuurinclusief en groen bouwen. De gemeente schrijft ontwikkelaars niet precies voor wélke maatregelen ze moeten treffen, maar reikt een lijst aangereikt met mogelijke maatregelen, waaruit ze een keuze mogen maken. Met elke maatregel zijn 1, 2, 3 of 4 punten te behalen en er hoort natuurlijk wel te behalen score bij.

De architecten hebben zelf een locatie in Den Haag gekozen en een programma bedacht. Het leverde ontwerpen op met groene gevels, kaswoningen op het dak, een voedsel- beweeg- en bezinningstuin. Dat het niet per se groots hoeft te zijn laat het ontwerp zijn voor een biodivers schuurtje.

Verder geeft het magazine natuurlijk informatie over hoe het puntensysteem werkt en geven vijf experts – een landschapsarchitect, een hoogleraar natuurbeschermingsrecht, een ecoloog, een projectontwikkelaar en een groenbedrijf – hun toelichting.

Het magazine is hier te downloaden >>