landje van alles
Project Landje van Niets

Green Deal aanmelding Landje van Niets wordt Landje van Alles

In 2018 sloegen bewoners van de wijk De Vijfhoek in Deventer de handen ineen om het verlaten Landje van Niets om te toveren tot een ecologische verbindingszone met het buitengebied. Er werden plannen gemaakt voor onder andere het aanplanten van bomen, het aanleggen van een amfibieƫnpoel en het inzetten van Maasduinenschapen voor lichte begrazing. Ze meldden zich aan bij NL Green Deal en nu zijn de eerste stappen gezet.

Op bezoek bij het Landje van Niets

Kars Veling van Green Deal partner De Vlinderstichting ging afgelopen maand op bezoek bij het Landje van Niets. Hij vertelt: “Ik heb daar, samen met de initiatiefnemers het terrein bezocht. Ik heb met hen en vervolgens ook met de gemeente overlegd op welke manier het Landje van Niets nog meer waarde kan krijgen voor biodiversiteit, onder andere vlinders en libellen. Er is met name aandacht geweest voor het beheer, waardoor er daar, in het stedelijk gebied, toch veel soorten een goed leefgebied kunnen vinden.”

Boomfeestdag

Het bosplantsoen wordt tijdens de Boomfeestdag op 13 maart aangeplant door twee schoolklassen. Dat is dit jaar extra bijzonder: Deventer is binnen Overijssel dit jaar namelijk de accentgemeente voor de Boomfeestdag. Dit betekent dat gedeputeerde Hester Maij en commissaris van de koning Andries Heidema naar Deventer komen om de Boomfeestdag bij te wonen, in aanwezigheid van wethouder Frits Rorink. Zo kunnen zij getuigen van de ontwikkeling van het Landje van Niets in Landje van Alles, waar diverse soorten zich straks weer thuis kunnen voelen binnen de stedelijke natuur.