Meer natuur op bedrijventerreinen

Bedrijventerreinen kunnen veel betekenen voor natuur en lenen zich goed voor een natuurlijke inrichting. Dat is meteen een visitekaartje voor de bedrijven die er zitten! Hieronder ziet u mooie voorbeelden die eerder op deze website in het zonnetje zijn gezet, ter inspiratie. En een handleiding (ook vol voorbeelden): hoe pak je zoiets zelf goed aan?

Zwolle: Hessenpoort Natuurlijk!

De ondernemersvereniging richtte nog onverkochte kavels natuurlijk in met bloeiende bermen, een bijentuin, wandelpaden, een wand voor oeverzwaluwen en koepels van wilgentenen als fijne lunchplek. Goed voor de natuur, maar ook positief voor de uitstraling van het terrein en daarmee van de bedrijven. En het groen maakt het prettig werken voor alle werknemers.
Lees meer >>

Emmen: Drentea

Op het terrein van Drentea realiseerde Snoek Hoveniers ruim 2,5 hectare nieuwe stedelijke natuur: met waterberging, veel biodiversiteit en zelfs duurzame grondstoffen.
Lees meer >>

Tilburg: biodivers bedrijventerrein

Milieuadviesbureau Geofoxx nam het initiatief om de uitstraling van hun locatie meer bij hun bedrijf te laten passen. De gemeente was er blij mee!
Lees meer >>

Handleiding voor bedrijven.

Green Deal-partner VHG maakte een aantrekkelijke en praktische handleiding die laat zien wat er mogelijk is om bedrijfsgebouwen en hun omgeving duurzamer en gezonder in te richten.
www.nieuwestedelijkenatuur.nl/zo-verleid-u-bedrijven-tot-groene-inrichting