Nijmegen start met beweegroute in de wijken

Met de titel “groen, gezond en in beweging” gaan Nijmeegse inwoners, bedrijven en instellingen de komende tien jaren werken om de stad groen, gezond en in beweging te krijgen. Het doel is om een leefomgeving te maken die een gezonde leefstijl stimuleert. Bewegen in de wijk is daarbij belangrijk.

Gezonde levensstijl

Naast de beweegroutes wordt er met scholen bekeken of schoolpleinen openbaar toegankelijke speelpleinen kunnen worden. De Beweegagenda zorgt er verder voor dat spelen, bewegen en ontmoeten in de buitenruimte gestimuleerd wordt bij de aanleg van nieuwe woonbuurten en herinrichtingsprojecten. “Deze beweegroute is een fantastisch initiatief van bewoners uit Lindenholt en hierdoor is sporten buiten in de natuur voor iedereen mogelijk.”, aldus wethouder Renske Helmer-Englebert.

Meldt hectares aan Nijmegen!

Wij vanuit de Green Deal nodigen Nijmegen en wethouder Renske Helmer-Englebert uit om hectares van dit project gratis aan te melden op www.nieuwestedelijkenatuur.nl . Zo krijgt de gemeente recht op gratis advies en PR. Door dit is het makkelijker te realiseren en wordt Nijmegen een voorbeeld voor andere gemeenten!

Het volledige artikel kunt u hier op de website van ‘de Vitale Groene Stad’ vinden.