Ook Amsterdam gaat aan de slag met nieuwe stedelijke natuur!

Amsterdam vindt dat elke Amsterdammer binnen een paar minuten in een groene omgeving moeten kunnen zijn. Zo heeft Amsterdam een flink bedrag vrijgemaakt voor groen. Ze willen het gebruiken voor het verbeteren van twaalf stadsparken, beter groen in de buurt (zoals kleine buurtparken, natuurlijke speelplaatsen en groene schoolpleinen), voor groene daken en muren, ecologische verbindingen en voor het verbeteren van groene fietsverbindingen naar de groene landschappen in en rondom de stad.

Amsterdam, sluit je aan!

Deze doelstellingen passen perfect binnen het kader van ons project Green Deal ‘1.000 ha nieuwe stedelijke natuur.’ Dus Amsterdam, waar wacht je nog op? Meld de hectares aan op onze website, en krijg daar ook nog eens gratis advies bij wat jullie kan helpen om beter nieuwe stedelijke natuur te realiseren! Zo helpen jullie ook mee om de drempel voor nieuwe stedelijke natuur lager te maken voor andere gemeentes.

Op onze website staat alle informatie over hoe je als gemeente kan deelnemen aan de Green Deal 1.000 ha nieuwe stedelijke natuur!

Meer informatie over de investering in groen is terug te vinden op de website van de gemeente Amsterdam.