Green Deal projecten

 

Gooise Meren – Landgoed Nieuw Cruysbergen

Gemeente Gooise Meren vormt een voormalig Defensieterrein naast een woonwijk in Bussum, om naar een natuurgebied van 9 hectare: Landgoed Nieuw Cruysbergen. De oude barakken werden afgebroken en de grond gesaneerd.

Oss – Project Spaander Straatsche Akkers

In het project Spaander Straatsche Akkers in de gemeente Oss hebben bewoners, gemeente en Landschapsbeheer Oss samen een aantrekkelijk voedsel- en energielandschap gecreëerd.

Gendringen – Scouting Gendringen plant fruitbomen tegen broeikaseffect

De jongeren van de Scoutinggroep Gendringen maken zich grote zorgen over het klimaat van de toekomst, hún toekomst, en komen daarom in actie. Tijdens het NL Doet-weekend, planten de Gendringse scouts zo’n 150 fruitbomen op een braakliggend terrein aan de rand van het dorp.

Sint Anthonis – Wegbermen inrichten voor de bij

De gemeente Sint Anthonis springt samen met Boxtel, Eersel en Oirschot op de bres voor de bij. Zij verschralen 27 kilometer aan wegbermen en zaaien die in om de leefbaarheid voor bijen te bevorderen.

Tilburg – Geofoxx gaat voor biodiverse bermen

Milieuadviesbureau Geofoxx nam initiatief om biodiverse bermen aan te leggen op hun thuisbasis: bedrijventerrein Loven in Tilburg. Een mooi samenwerkingsproject waar ook de gemeente blij mee is!

Amsterdam – Smartroof 2.0

Urban Roofscapes in Amsterdam heeft een blauw-groen dak gerealiseerd. Dit blauw-groene dak huisvest juist door de beschikbaarheid van extra water (blauw) meer plantensoorten (groen) dan alleen de bekende sedums.Een prachtige manier om de biodiversiteit in stad te vergroten.

Tubbergen – Extra hoekjes en veldjes voor insecten

Na een motie in de gemeenteraad maakte student Rinze Kroeskop een mooi plan voor meer biodiversiteit in de gemeente. Binnenkort zaait de gemeente Tubbergen 6 hectare aan lege hoekjes en braakliggende terreintjes in met een meerjarig mengsel.

Emmen – Proeftuin op industrieterrein

Drentea, producent van kantoormeubilair, veranderde een rommelig stuk industrieterrein in een groene oase. Bloemrijke akkers en een wadi zorgen voor leefgebied voor bijen en vogels. Én met een stukje proeftuin waar hennep staat, om te experimenteren met biobased meubels van eigen bodem.

Hengelo – Solarpark De Kwekerij

7 hectares zeer bijzondere stedelijke natuur:  Solarpark De Kwekerij in de Achterhoekse gemeente Hengelo. Een plek waar  buurtbewoners en bezoekers kunnen wandelen, picknicken en spelen tussen hoge bomen, waterpartijen en bloemrijke randen en maar liefst 7.000 zonnepanelen.

Almelo – Het Natuurhus Almelo

Zes groene partijen in Almelo gaan een park met vooral gras en bestrating veranderen in een levendig buurtpark. Een Doepark, zoals ze het zelf noemen.

Kampen – Trekvaartzone

De gemeente Kampen richt een zone van maar liefst 25 meter bij ruim 1 km tussen de Trekvaart en nieuwbouwwijk ‘Het Meer’ in als ecologisch waardevol gebied.

Apeldoorn – ROC Aventus

In de winter van 2017 legt de Koninklijke Ginkel Groep een beleefbare en biodiverse tuin aan rondom het ROC Aventus in Apeldoorn.