Mooi portret Green Deal in ‘Pionieren’

De Green Deal is een van 10 initiatieven die beschreven zijn in het net verschenen magazine ‘Pionieren’. Dat gaat over hoe maatschappelijke groene initiatieven timmeren aan de weg naar de natuur-inclusieve samenleving. En welke impact ze daarmee hebben.

Onderzoek naar impact groene initiatieven

Wageningen Environmental Research ging in opdracht van het miniserie van EZ met 10 groene initiatieven aan tafel om te bekijken hoe zij de natuur-inclusieve maatschappij aanzwengelen.

Green Deal: vooral bewustwording!

De partners van de Green Deal Nieuwe Stedelijke Natuur gaven aan dat hun doel niet zozeer is de 1.000 beoogde hectaren te halen, maar iedereen bewust te maken hoe belangrijk stedelijk groen is voor biodiversiteit én voor ons welzijn. Want dat is nog geen vanzelfsprekendheid! “Stedelijke natuur is veel méér dan groene aankleding.  Maar het beeld bij gemeenten dat het groen er vooral netjes bij moet staan, is hardnekkig”, zegt Egbert Roozen van Green Deal-partner VHG in het artikel.

Steeds meer gemeenten doen het anders

Het vraagt om een lange adem die houding te veranderen. Maar het begin te schuiven! Een groeiende groep gemeenten heeft steeds meer oog voor alle waarden van het groen in de stad. En weet steeds beter hoe ze die waarden zonder al te veel moeite al sterk kan vergroten.

Lees hier het artikel of blader het hele magazine door met verhalen van de 9 andere bijzondere groene initiatieven. De verhalen laten zien dat de natuur-inclusieve samenleving in Nederland langzaam maar gestaag vorm krijgt!

Bent u een van de koplopende gemeenten? Sluit u dan aan bij de Green Deal en meld uw hectares nieuwe stedelijke natuur aan.