Natuurlijke inrichting maakt de Hessenpoort extra aantrekkelijk

De ondernemingsvereniging van het bedrijventerrein Hessenpoort gaf in 2018 een flinke impuls aan hun terrein: ze richtte nog onverkochte kavels, bermen en waterpartijen op een natuurlijke manier in. Het resultaat mag er zijn!

Parkmanager Ilse Sijtsema: “Onbenutte kavels benutten we zo veel beter en leuker”

Betere uitstraling

De ondernemers, verenigd in de initiatiefgroep Hessenpoort, Natuurlijk! zorgden voor bloeiende bermen, een bijentuin, nieuwe wandelpaden en koepels van wilgentenen waar werknemers kunnen lunchen. Ook kwam er een wand voor oeverzwaluwen, waarin al snel werd genesteld.  “Met deze ingrepen geven we ons terrein een veel betere uitstraling,” zegt parkmanager Ilse Sijtsema. “De aantrekkelijkere omgeving nodigt ook meer mensen uit  om in hun lunchpauze even een wandeling te maken.”

Solarpark op komst

De plannen zijn nog niet af: in 2019 komt er een solarpark dat gaat voorzien in 35% van de energievraag de Hessenpoort. En medewerkers van de bedrijven gaan mogelijk bijdragen aan het onderhoud van het groen. Uit een enquête van studenten van ROC Het Deltion College bleek daarvoor veel animo te zijn.

Hessenpoort, Natuurlijk! is een prachtig initiatief dat laat zien hoe groot de waarde van meer natuurlijk groen kan zijn.

www.ondernemersvereniginghessenpoort.nl